Ce reprezintă jucăriile STEM?

Ultimii ani au reprezentat o creștere a interesului pentru zona STEM, iar acest fapt nu poate decât să ne bucure. STEM este acronimul Science, Technology, Engineering, Maths. Jucăriile STEM sunt jucării educaționale multifuncționale care pot fi utilizate în diverse moduri pentru dobândirea de noi cunoștințe, pentru îmbunătățirea abilităților de învățare, pentru dezvoltarea curiozității, dar și pentru descoperirea în joacă a modului în care principiile, legile și fenomenele din știință guvernează lumea înconjurătoare.

Jucăriile DOTI sunt gândite ca jucării STEM, au funcționalități multiple și dezvoltă abilități diferite, pe categorii de vârstă diferite. Jucăriile educaționale din lemn dezvoltă gândirea matematică, gândirea logică, echilibrul și gândirea spațială, iar jucăriile STEM sunt concepute sub forma unor mici lecții în care copilul asamblează, pune în funcțiune și utilizează jucăriile pentru a descoperi legi și principii din fizică, matematică sau mecanică.

Suntem organizatorii expozițiilor de știință Laborator, expoziții care de-a lungul timpului au atras peste 30.000 de vizitatori, știm astfel că modul cel mai ușor de a atrage un copil către zona STEM este curiozitatea și bucuria de a descoperi singur răspunsul la întrebarea „De ce?”. Într-o lume aflată în continuă schimbare, în care tehnologia evoluează sub privirile noastre, este important să creștem minți adaptate la schimbare, minți cu gândire critică și interes pentru dezvoltare și învățare continuă. Într-o eră a vitezei, este important să cultivăm răbdarea, echilibrul și bucuria descoperirii lucrurilor simple.

Principalele avantaje ale jucăriilor STEM Doti sunt următoarele:

  • Dezvoltă gândirea critică și abilitatea de a privi o situație din diferite perspective.
  • Dezvoltă creativitatea și capacitatea de rezolvare a diferitelor probleme din viața reală.
  • Dezvoltă abilitățile de motricitate fină și coodonarea ochi-mâini. Abilitățile de coodonare sunt importante în studii tehnice precum matematică, inginerie, mecanică.
  • Dezvoltă competențele de gândire spațială. Jocurile de construcție, jocurile de asamblare cu schițe și planuri dezvoltă gândirea în spațiu și sprijină învățarea principiilor din matematică și inginerie.

Un copil care se joacă este un copil care învață, care descoperă. Bucuria aceasta de a descoperi îți sugerăm să o menții vie prin încurajarea și stimularea curiozității naturale a copilului.

Fiecare jucărie Doti conține în pachet o broșură educațioală din care pot fi descoperite mai multe informații și beneficii despre rolul fiecărei jucării educaționale din lemn. Suntem întreprindere socială așa că rolul nostru merge mai departe de vânzarea de jucării, din profitul rezultat organizăm ateliere și activități pentru copiii din comunități dezavantajate, cumpără jucăriile noastre și fii parte din bucuria generată de descoperire!

Prin continuarea navigării pe site-ul nostru sunteți de acord cu politica cookies 📋