Avantajele jucăriilor din lemn față de cele din plastic

Jucării educaționale din lemn

Cu atât de multe jucării diferite din care să alegem, ca părinți ne simțim copleșiți atunci când decidem ce să le cumpărăm copiilor noștri. În mod ideal, jucăria ar trebui să fie sigură, accesibilă și durabilă, ca să nu mai vorbim de faptul că aceasta trebuie să aibă un anumit rol în dezvoltarea abilităților mentale și fizice. În timp ce jucăriile din plastic sunt variate și ușor de găsit, jucăriile din lemn sunt adesea trecute cu vederea. Acestea au, de fapt, o mulțime de beneficii și se compară cu ușurință cu jucăriile din plastic strălucitoare și interactive existente. Iată șase motive pentru a alege jucării din lemn!

Încurajează jocul imaginativ

Unul dintre principalele avantaje pe care le au jucăriile din lemn este faptul că acestea cer copilului să își folosească propria imaginație pentru a se juca. Joaca în fazele de dezvoltare inițială ale unui copil este crucială pentru dezvoltarea și creșterea acestuia. În ziua de azi, există un număr infinit de jucării din care poți alege și pe care le poate folosi copilul tău. Cu toate acestea, studiile arată că jocul imaginativ este CRUCIAL pentru capacitatea cognitivă a unui copil. Jucăriile din lemn nu au părți electronice sau comenzi vocale care să îi spună copilului ce să facă. Astfel, îi permit copilului să își folosească abilitățile de raționament în ceea ce privește activitățile pe care le consideră potrivite. Jocul de rol și jocul imaginativ vor stimula, de asemenea, diferite tipuri de inteligență, cum ar fi abilitățile emoționale, de gândire și sociale. Unele dintre jucăriile clasice din lemn, cum ar fi puzzle-urile și blocurile de construcție, îi ajută pe copii în ceea ce privește abilitățile de calcul, abilitățile motorii și rezolvarea problemelor. De asemenea, copiii încep să își exerseze abilitățile motorii fine și coordonarea mână-ochi cu jucării din lemn, în loc să apese pur și simplu butoane și să se uite.

Respectă mediul înconjurător

Doriți să contribuiți la salvarea mediului înconjurător? În general, jucăriile din lemn sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele din plastic, datorită naturii biodegradabile și capacității de a fi reciclate. În loc să umpleți gropile de gunoi cu produse fabricate de om, puteți cumpăra jucării pentru copil care sunt prietenoase cu mediului înconjurător. De fiecare dată când îi oferiți copilului o jucărie din lemn, contribuiți la salvarea planetei noastre și, prin urmare, transmiteți aceste valori copilului. Fiind un produs organic, regenerabil și de origine durabilă, jucăriile din lemn sunt o opțiune mult mai ecologică decât cele din plastic.

Siguranță

Principala preocupare a unei mame pentru copilul său este siguranța.  Lemnul este într-adevăr o alternativă mai sigură decât plasticul sau metalul, deoarece copiii au tendința de a băga totul în gură.Este regretabil că jucăriile din plastic, în special cele ieftine, se pot rupe cu ușurință, putând lăsa margini ascuțite și părți mici care pot provoca răni copilului. Prin urmare, dacă sunteți îngrijorat de siguranța copilului de fiecare dată când se joacă cu o jucărie, este o opțiune mai bună să îi oferiți jucării din lemn de înaltă calitate. Lemnul, robust prin comparație, oferă mai puține riscuri în acest sens. Nu numai că jucăriile din lemn sunt mai sigure, dar sunt benefice pentru sănătatea și bunăstarea copilului.

Durabilitate și longevitate

Să recunoaștem: Copiii nu sunt tocmai blânzi când vine vorba de a se juca cu o jucărie. În timp ce plasticul este oarecum durabil, coloranții și autocolantele folosite în multe jucării din plastic se decolorează sau se rup adesea. Jucăriile din lemn, pe de altă parte, sunt extrem de durabile și pot fi refinisate sau vopsite pentru a arăta ca noi. Acest lucru le face prietenoase cu mediul înconjurător, iar asta poate mai mult decât compensa costul ușor mai mare. Lemnul nu se strică, nu se sparge și poate dura mult timp. Din acest motiv, jucăriile din lemn au o durată de viață lungă și pot fi oferite fraților mai mici, rudelor sau prietenilor. Astfel, veți obține cu siguranță o valoare și o durată de viață bună de la aceste jucării excelente.

Jucăriile din lemn sunt mai ieftine

Da, ați citit bine. În timp ce costul inițial este mai mare decât cel al jucăriilor din plastic, durata de viață a unei jucării din lemn este semnificativ mai mare decât cea a uneia din plastic. În loc să trebuiască să cumpărați mereu aceeași jucărie din plastic pentru că se sparge ușor sau să cumpărați mereu baterii noi, o jucărie din lemn poate supraviețui zeci de ani! Acest lucru înseamnă că puteți transmite jucăriile mai departe și le puteți refolosi, economisind bani pe termen lung. În plus, jucăriile fără baterii și componente electrice sunt mult mai ușor și mai ieftin de întreținut. În timp ce costul pe termen scurt este mai mare, costul pe termen lung vă însemna de fapt o economisire

Aspect și senzație atemporală

Copiilor le place să experimenteze greutăți și texturi diferite. Plasticul nu oferă aceeași senzație și experiență senzorială unui copil ca o jucărie din lemn. Există o anumită senzație care apare atunci când atingi un obiect din lemn bine lucrat, iar copiii știu asta mai bine decât oricine.  Pe lângă această senzație, există un element atemporal pe care jucăriile din lemn îl adaugă unei camere. Acest aspect modern și această simplitate adaugă un decor perfect în orice cameră.

 În concluzie:

Jucăriile din lemn sunt mai sustenabile, mai prietenoase cu mediul înconjurător și mai sănătoase pentru copii din punct de vedere al dezvoltării. Acest lucru nu înseamnă că toate jucăriile din plastic sunt rele. Jucăriile din plastic își pot avea încă locul în cutia de jucării, cu toate acestea, este o idee bună să evaluați jucăriile pentru durabilitate și valoare educațională înainte de a le cumpăra. Găsești mai multe despre noi aici.

Prin continuarea navigării pe site-ul nostru sunteți de acord cu politica cookies 📋