Doti este animat de o echipă pasionată de educație. Fiecare membru al echipei noastre provine din domenii de activitate diferite, astfel că jucăriile noastre conțin o lume interdisciplinară în care fizica, biologia, matematica, ingineria, istoria, arta și științele sociale se îmbină armonios.
Credem că jocul are o importanță uriașă în dezvoltarea copilului, încă de la vârste foarte mici, și mai credem că jocul poate stârni și creștere curiozitatea și interesul copiilor pentru domeniile STEM. Fiecare dintre jucăriile noastre conține o broșură cu informații despre rolul pe care îl are jocul în dezvoltarea copilului. Produsele noastre sunt mini lecții distractive și inovative de stimulare a dezvoltării și curiozității celor mici.
Doti este actor pe scena numită educație, așa că rolul său merge mai departe și în plan social prin crearea de impact pozitiv în comunitățile defavorizate. Ne imaginăm o lume în care educația pornește de la nevoile și aptitudinile copiilor, o lume în care învățarea se face și prin joc și interactivitate, o lume în care cea mai frumoasă perioada a vieții, copilăria, este folosită în favoarea copiilor și contribuie la dezvoltarea lor.
Fiecare jucărie este atent lucrată, finisată și vopsită manual
Jucării create în România, fabricate în Iași
Fiecare jucărie este o lecție pe baza căreia copilul își dezvoltă abilitățile sau învață despre fenomenele și curiozitățile din lumea înconjurătoare
Valorile noastre
educație
curiozitate
provocare
bunătate
egalitate
Doti își propune să contribuie la dezvoltarea educației din România prin crearea de jucării kit de asamblare din lemn și jucării din lemn masiv educaționale, adaptate nevoilor copiilor de astăzi. Prin jocurile noastre pornim de la valorile simple care stau la baza comunitățile de oameni din satele tradiționale românești și ajungem până la roboți și stele.
Scopul nostru este să construim truse de experimentare și jocuri din lemn bazate pe principii, fenomene și legi din STEM, dar și din artă sau istorie. Prin toate copiii imaginează, planifică, construiesc, se distrează și învață să aibă încredere în ei, să folosească responsabil resursele pe care le au la dispoziție, să ia decizii, să rezolve probleme deschise, să comunice și să colaboreze, să fie creativi.
Implicare socială
Doti este o întreprindere socială care reinvestește 90% din profit în activități cu impact social: ateliere în școli defavorizate, cursuri educaționale pentru copiii din medii defavorizate, programe de pregătire pentru copiii din sistemul instituționalizat de protecție a copilului, locuri de muncă pentru persoanele defavorizate.
Cumpără produsele Doti și fii parte din schimbarea vieții acestor copii. Urmărește-ne activitatea și fii la curent cu activitățile pe care le desfășurăm.
Echipa
Camelia Cojan este inițiatorul și organizatorul expozițiilor de știință interactivă „Laborator”, un concept unic de promovare și popularizare a științei prin activități interdisciplinare, interactive, practice și distractive în muzeele din țară. Pe parcursul celor 4 ani de activitate expozițiile au ajuns în 10 orașe din țară, la peste 50.000 de copii. În tot acest timp Camelia a înțeles că este nevoie să facă mai mult, să aducă un impact mai mare în educație, să contribuie mai mult la dezvoltarea modului în care gândesc, simt și se dezvoltă elevii din România, dar mai ales cei aflați în situații marginalizate. Pentru aceștia Doti va continua inițiativa „Laborator” prin crearea de jocuri și truse de învățare și experimentare interactivă a științei, artei sau istoriei.
Doru Cantemir este doctor în Inginerie al Universității din Pisa (Italia) și un experimentat inginer proiectant care a lucrat pentru companii importante din Romania, Italia și Norvegia. Este expert în proiectarea-dezvoltarea de produse și echipamente precum și în imprimare 3D, drone, robotică și alte tehnologii care vor transforma lumea în care trăim. Doru a coordonat sau a fost partener în numeroase proiecte naționale și europenecentrate pe educație și tehnologii inovative. Unele din acestea sunt prezentate pe http://ludoreng.com/proiecte_internationale.htm. În 2015, Doru a fondat firma Ludor Engineering, care oferă servicii de dezvoltare produs, inginerie și parteneriat pentru proiecte și care a devenit un important promotor al educației în domeniul tehnologiilor avansate, recunoscut la nivel european.
Vlad Trandafirescu este doctorand al Facultății de Istorie din Iași, a fost pentru un an profesor de istorie și de 5 ani lucrează ca muzeograf în cadrul Muzeului de Etnografie din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași. În toți acești ani a lucrat alături de copii în ateliere și activități dedicate meșteșugurilor populare. A organizat expoziții, a proiectat și dezvoltat materiale și programe menite să atragă atenția asupra frumuseții elementelor din specificul românesc. Pasionat de artă grafica, sculptura, restaurare, istorie clasică și antropologie, este o enciclopedie de informații și curiozitate.
Prin continuarea navigării pe site-ul nostru sunteți de acord cu politica cookies 📋