Jucăriile educaționale din lemn Doti

Copilăria este o perioadă plină de magie, de iubire și de conectare. Vorbim astfel despre trei ingrediente strâns legate între ele. Magia se obține din iubire, iar iubirea se întărește prin conexiune și timp de calitate petrecut de părinți alături de copii. Cea mai bună formă de conectare este jocul, de fapt, prin joacă punem bazele fericirii adulte, încă din copilărie.

Descrierea de mai sus nu acoperă toată paleta de beneficii pe care le au jucăriile educaționale din lemn. Jucăriile educaționale din lemn sunt instrumente esențiale ale dezvoltării abilităților cheie ale copiilor. Iată câteva dintre aceste abilități:

  • Motricitatea fină – sunt abilitățile care implică folosirea mușchilor mici ai mâinilor și se dezvoltă prin jocurile de construit, stivuit, sortat, colorat, decorat, tăiat etc.
  • Coordonarea – ține tot de dezvoltarea abilităților de motricitate fină și se obține prin repetiție.
  • Dexteritate – este reprezentată de îndemânarea pentru a efectua diferite operațiuni, se dezvoltă tot prin răbdare și repetiție.
  • Imaginația, creativitatea – sunt abilități esențiale pentru o copilărie fericită și plină de magie, copilul își construiește în joacă povești. Acestea mai departe stimulează dezvoltarea limbajului și a abilităților sociale.
  • Concentrarea – este reprezentată de menținerea atenției și interesului mai mult timp asupra unei activități, va reprezenta un element cheie pentru învățare.
  • Recunoașterea culorilor, formelor, mărimilor, sortarea și identificarea lor – se dezvoltă în jocurile de construit, de sortat sau de stivuit.
  • Formarea minții matematice și a gândirii spațiale – începe cu operațiuni simple precum recunoașterea și compararea formelor, continuă apoi cu număratul și înțelegerea poziționării diferitelor corpuri în spațiu – deasupra, dedesubt etc.

Jucăriile educaționale din lemn construite în cadrul Doti au la bază conceptul educației construite pe curiozitatea naturală a copilului și pe tendința sa naturală de a interveni și acționa asupra lumii înconjurătoare (folosindu-se de simțuri) pentru a o înțelege. Copiii descoperă și se bucură mai mult de lumea explorată prin curiozitate, așa că prin jocurile noastre căutăm în permanență să o întreținem. Fiecare dintre jucăriile educaționale din lemn create în cadrul Doti implică forme multiple de joacă și descoperire. Un trenuleț de construit se poate transforma în 10 roboți https://doti.ro/produs/trenulet-doti/, pe o placă se pot poziționa diferit 10 roți dințate pentru a descoperi în ce mod se pot roti toate https://doti.ro/produs/mecanism-de-roti-dintate-doti/, o catapultă poate cuceri un castel sau poate deveni o lecție despre principiile fizicii https://doti.ro/produs/catapulta-doti/ etc.

Așa cum ne dorim pentru copii să fie creativi și să își mențină bucuria curiozității vie, așa suntem și noi, o echipă pasionată de știință, de joacă, de educație, de inginerie, de cultură și de frumos. Prin jucăriile noastre descriem o lume a bucuriei, o lume care începe din natură, din satul tradițional de munte, și care continuă până departe în vise, idei și planuri pentru viitor. Găsești mai multe despre noi aici.

Suntem întreprindere socială, astfel că 90% din profitul obținut din vânzarea jucăriilor educaționale din lemn Doti va fi redirecționat către ateliere și activități pentru copiii din medii defavorizate. Urmărește-ne activitatea, în curând venim cu vești despre primele ateliere desfășurate.

Prin continuarea navigării pe site-ul nostru sunteți de acord cu politica cookies 📋